Защо водата е важна за котките?

Факт и важно правило! Котките се нуждая 200 мл. вода дневно, като имайте в предвид, че голяма част от водата я поемат чрез храната. Ще се учудите колко ползи има нещо малко като водата в живота на домашния Ви любимец.

Котка Welfy обяснява защо котките трябва пият вода.

Дехидратацията означава:

  • Възпаление на пикочния мехур
  • Камъни в уринарния тракт
  • Цистит

Котките, за разлика от кучетата, поемат водата, от която се нуждаят, най-вече от храната, която ядат. По този начин се чувстват лесно удовлетворени и се хранят само толкова, колкото наистина имат нужда. Те нямат инстинкт да пият вода.

Някои ветеринари предупреждават, че недостатъчната мокра храна в диетата може да увеличи риска от образуване на кристали или камъни в пикочните пътища. Котките трябва да уринират достатъчно, за да разреждат твърдите материали, които иначе биха могли да се натрупват и образуват камъни. Камъните могат да причинят болезнени, понякога дори животозастрашаващи запушвания на пикочните пътища.

Ако котката ти страда от камъни в бъбрещите, проблем с космените топки или чувствителен стомах, както и ако се нуждае от следоперативна диета може да прочетете статията ни за специалната серия консервирани храни Wellfed: Погрижете се за котките със здравословни проблеми с Wellfed.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние използваме основни сесийни "бисквитки", които осигуряват функционалността на сайта плюс "бисквитки" от Google, които ни помагат да анализираме трафика с цел да подобрим потребителското преживяване и да предложим подходящо рекламно съдържание.