Изберете страница

Защо водата е важна за котките?

Котката трябва да пие определнено количество вода всеки ден.

Написана от Neli

Публикувана на: 10.07.2023

Факт и важно правило! Котките се нуждая 200 мл. вода дневно, като имайте в предвид, че голяма част от водата я поемат чрез храната. Ще се учудите колко ползи има нещо малко като водата в живота на домашния Ви любимец.

Котка Welfy обяснява защо котките трябва пият вода.

Дехидратацията означава:

  • Възпаление на пикочния мехур
  • Камъни в уринарния тракт
  • Цистит

Котките, за разлика от кучетата, поемат водата, от която се нуждаят, най-вече от храната, която ядат. По този начин се чувстват лесно удовлетворени и се хранят само толкова, колкото наистина имат нужда. Те нямат инстинкт да пият вода.

Някои ветеринари предупреждават, че недостатъчната мокра храна в диетата може да увеличи риска от образуване на кристали или камъни в пикочните пътища. Котките трябва да уринират достатъчно, за да разреждат твърдите материали, които иначе биха могли да се натрупват и образуват камъни. Камъните могат да причинят болезнени, понякога дори животозастрашаващи запушвания на пикочните пътища.

Ако котката ти страда от камъни в бъбрещите, проблем с космените топки или чувствителен стомах, както и ако се нуждае от следоперативна диета може да прочетете статията ни за специалната серия консервирани храни Wellfed: Погрижете се за котките със здравословни проблеми с Wellfed.

Може би също ще харесате и…

Пазете косматите си приятели в безопасност: Защитете домашните любимци от бълхи и кърлежи

Пазете косматите си приятели в безопасност: Защитете домашните любимци от бълхи и кърлежи

Научете как да предпазите вашия домашен любимец от бълхи и кърлежи с ефективни методи за превенция и лечение. Открийте най-добрите противопаразитни продукти, включително каишки, пипети и спрейове.

Подходящата храна за кастрирани кучета и котки

Подходящата храна за кастрирани кучета и котки

Научете всичко за кастрацията на кучета и котки, каква храна е най-подходяща за кастрирани животни и какви са ползите от нейното приемане. Развенчаваме митове за кастрацията и ви даваме ценни съвети за хранене на вашия домашен любимец.

0
    0
    Вашата количка
    Вашата количка е празнаВърнете се към Магазина