Общи условия

Общи условия за ползване на онлайн зоомагазин, на фирма Данени ООД, ” DANENI.BG ”

Моля прочетете внимателно описаните по-долу условия, преди да направите Вашата поръчка!

Всяко физическо или юридическо лице, което възнамерява да извърши покупка чрез Онлайн зоомагазин DANENI.BG, трябва да се запознае и съгласи с тези общи условия за да може да осъществи своята поръчка.

Цените в онлайн зоомагазин DANENI.BG не са обвързани с цените във физическите ни зоомагазини “ДАНЕНИ”.

Регистрация на профил:

Чрез регистрация клиентът придобива потребителско име и парола, с които се идентифицира в Онлайн зоомагазин “DANENI.BG”.
Изразява съгласието си с настоящите Общи условия за ползване на Онлайн зоомагазин ”DANENI.BG”.
Получава правото да извършва валидни поръчки за закупуване на стоки, предлагани от Онлайн зоомагазин ”DANENI.BG”, както и да отказва изпълнението им по надлежният ред.
Допуска се изпълнение на поръчки и без регистрация, но в този случай клиента не може да се възползва от отстъпките за регистрирани потребители или други привилегии.

Цени, характеристики и наличности на стоките:

Посочените цени в онлайн магазина са крайни с включен ДДС.
Основните характеристики и цени на стоките са указани за всеки продукт. Стойността на доставката не е включена в цената на продукта, тя може да бъде видяна в секция „Доставка и плащания”.

Онлайн зоомагазин ” DANENI.BG “ не гарантира изрично наличността на стоката към момента на приключване на поръчката. В случай на изчерпана наличност, ще се свържем с Вас, освен ако не сте посочили, че желаете поръчката Ви да бъде изпълнена дори и да липсва даден артикул.

Промяна на цени на стоки:

Онлайн зоомагазин ” DANENI.BG ” има право да променя цените по всяко време без да дължи предварително уведомяване на потребителите. Потребителят заплаща цената, която е била актуална към момента на даване на поръчката.

Цените може да бъдат променяни към по-ниски или по-високи. Може да се различават във физическите ни магазини и онлайн.

Защита на лични данни:

С нашата политика за защита на личните данни можете да се запознаете тук

Поръчка:

В поръчката клиентът посочва артикулите, които желае да закупи,адреса за доставка, начин на плащане и телефонен номер за връзка.
Онлайн зоомагазин ” DANENI.BG “ си запазва правото да не изпълни поръчка или да изиска предварителното и заплащане, ако клиента фигурира в нашата база данни като некоректен потребител, който не приел, не е взел или не е отказал по установения ред свои предишни поръчки. Отказа от поръчка задължително трябва да стане на тел: 0878263290 или на имейл адрес: [email protected].
Клиентът може да промени поръчка преди нейното потвърждение, след това промени по поръчката не могат да бъдат правени, освен ако допълнително не се свържете с нас за да се извърши промяната.

Срокове и цени за доставка:

Доставките се извършват чрез куриерска фирма в цяла България до вратата на клиента.
Поръчките се изпълняват в рамките на 1 до 4 работни дни.
Вашата поръчка може да закъснее повече от пет работни дни в следните случаи:
– забавяне поръчка по вина на куриерската служба при форсмажорни събития и извънредни положения
– забавяне поръчка направена по време на големи намаления или официални празници (Черен петък, Коледни разпродажби, Ден на кучето, Ден на котката и др.)
– невъзможност ние или куриерите да се свъжем по телефона с клиента

– поради временна неналичност на продукта в момента на поръчката (при всеки проблем свързан с поръчката Ви ще се свържем с Вас по телефон или имейл)

Стойността на доставката не е включена в цената на продукта, подробности можете да протете в секция „Доставка и плащания”.

Плащане:

  • Плащането може да бъде извършено:
    с наложен платеж или с карта на куриера при доставка на стоката
  • плащане с банкова карта през ВПОС

Проверка на пратката при доставка:

При получаване стоката от куриер, клиента трябва в негово присъствие да прегледа своята поръчка. Възможността за проверка на пратката преди заплащане е услуга, валидна за всички продукти, предлагани и доставяни от Зоомагазини “ДАНЕНИ / DANENI.BG /”. Клиента трябва да провери дали получава точно това, което е поръчал, да разгледа продукта за следи от удар, драскотини и други видими външни повреди. Ако забележи, че продуктът не е в изрядно състояние, може да откаже поръчката. Ако поръчката е приета, това означава, че тя е доставена без забележки.

Връщане на стоки и пари:

Цялата информация относно връщането на продуктите може да намерите в страница Връщане.

Спрямо чл.55 от ЗЗП всеки потребител има право да върне стоката в срок от 14 дни от датата на получаване на поръчка. В случай на отказ, молим получените от нас стоки да бъдат съхранени по начин, който не е нарушил тяхното качество и безопасност. При възникнало нарушение на целостта на получената стока, моля, обърнете се към куриера, за да получите протокол за увредена пратка. Стоката трябва да бъде върната в нейното първоначално състояние, в опаковката, в която тя се предлага в търговската мрежа и със съпровождащата я документация (касова бележка). В този случай потребителите не могат да се откажат и да върнат продуктите. За да върнете даден артикул или поръчка, трябва се свържете с нас по телефон или имейл, който може да намерите в контактната форма. Възстановяването на суми се извършва по банков път в срок от четиринадесет дни.

Разноските по връщане на стоките се поемат от клиента.

Спорове и жалби:

Възникнали спорове от или във връзка със сключването и изпълнението на договорите за покупко-продажба от разстояние чрез електронния магазин на Зоомагазини “ДАНЕНИ “или DANENI.BG, страните ще положат усилия за разрешаването им в дух на разбирателство и взаимни компромиси. В случай че не се стигне до споразумение от двете страни, спорът между тях ще бъде разрешаван от компетентния съд по регистрация на Дружеството, съобразно българското законодателство.; Също така потребителят има право да се обърне за разрешаването на всякакви спорове и към Европейската онлайн платформата за разрешаване на спорове (платформата ОРС) , или пред Общата Помирителна комисия към Комисията за защита на потребителите.