Научи кучето си да те слуша

Обучението на кучето ти е важно разбери как да го направиш ефективно.

Готови ли сте да обучите кучето си? Ако да, има много начини да го направите. Можете да изберете да се запишете за курс за обучение на кучета, да наемете професионален треньор на кучета за частни уроци или да го направите сами. Много хора предпочитат да го обучават сами, така спестяват пари и прекарват време с домашния си любимец. Обаче, трябва да сте подготвени да отделите няколко часа всеки ден на това начинание, защото правилната програма отнема време. Но не се притеснявайте, времето няма да е напразно.

Всяко куче може да бъде обучено стига да изберете правилния метод. Някои породи се тренират по-лесно от други, но всички процъфтяват. За да обучите кучето си ефективно, да го накарете да иска да ви слуша е важно да имате план. Ще трябва да съберете малко оборудване и да съставите график. Макар да не се изисква много има важни и неотменни консумативи.

  • Нашийник (удобен и подходящ за кучето ти)
  • Лакомства (изберете малки)
  • Кликер

Кликер

Макар последното да не е задължително с него ще ви е много по-лесно. Кликерът се използва за асоциация, например: ако щракнете и получи лакомство това ще означава нещо хубаво. Това се нарича “обучение с щракане” и е много по-ефективно отколкото това само с лакомства. Когато започвате да учите любимеца си трябава да изберете метод. Стиловете на обучение варират, но повечето обучители са съгласни, че кучетата реагират най-добре на положително отношение, като похвала или лакомства.

Как да проведете обучението на кучето си

Обучението с вашето куче трябва да продължи 10 до 15 минути, два до три пъти на ден. По-дългите сесии ще го накарат да се отегчи и в крайна сметка няма да задържите вниманието му. Започнете с преподаване на основни команди. Опитайте се да се придържате към едно действие на тренировка, така че кучето да не се обърка.

Придържайте се към положителното поощрение, то е ключът към успеха. Често срещана грешка е да наказвате кучето си по време на тренировка или да се ядосвате. Късмет!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние използваме основни сесийни "бисквитки", които осигуряват функционалността на сайта плюс "бисквитки" от Google, които ни помагат да анализираме трафика с цел да подобрим потребителското преживяване и да предложим подходящо рекламно съдържание.