Изберете страница

Zolux, кликер за обучение на кучета

7.60 лв.

1 налични

Код: 2125 Категория:

Обикновенно при дресирането, на кучето се обяснява какво трябва да прави и какво не. При проявяване на желано поведение, животното бива похвалено, но в обратния случай - наказано.

Описание

Обикновенно при дресирането, на кучето се обяснява какво трябва да прави и какво не. При проявяване на желано поведение, животното бива похвалено, но в обратния случай – наказано.

При обучението с кликер обаче, се отбелязва само положителното поведение на кучето. Всеки път когато то изпълнява команда или върши това, което искате, то трябва да щракнете с кликера и да възнаградите любимеца си (най-често с лакомство). Нежеланото поведение трябва да бъде игнорирано. Разбира се, преди обучението да започне, Вашето куче трябва да асоциира кликера с нещо положително, като това може да бъде награда, ласка, игра лакомство и т.н. За целта, преди да започнете самото обучение, щракнете с кликера и възнаградете любимеца си, докато той свикне и започне да разбира, че щракането означава награда. По този начин животното ще асоциира щракането от кликер с положителна емоция и процеса на обучение ще бъде по-бърз и по-успешен.

Отзиви

Бъдете първият написал отзив за “Zolux, кликер за обучение на кучета”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0
    0
    Вашата количка
    Вашата количка е празнаВърнете се към Магазина