Малцова паста – божествено творение

Котешкият малц като божествено творение срещу космени топки.

Както всички знаем, котките са най-чистоплътните животни, те прекарват часове само в хигиенни навици. Обичат да поддържат козината си в най-добро състояние, като премахват мръсотията и мъртвите косми. Това премахване се случва благодарение на езикът на котката, който е груб и има твърди върхове.

Докато правят да я наречем “почистващата сесия” върху езика на котката остават косми, които се влачит навътре, при което животното просто ги поглъща и по този начин възникват известните космени топки (hairball).

Какво е малцова паста?

Котешкият малц е много мазен, пастообразен продукт с цвят, подобен на мед. Добавката се прави главно с растителни масла и мазнини, екстракт от малц, фибри, млечни деривати и дрожди. Може да намерите много и различни видове пасти, но трябва да знаете, че не всички ще бъдат предпочитани от любимеца ви. Днес най-известната такава е тази на марката Beaphar дуо актив малцова паста. Тя е на пазара от много години, а отзивите, които ще намерите онлайн са главно позитивни.

Как малцът помага на котката ми?

Космите могат да се натрупват в червата, стомаха или хранопровода. Малцовата паста позволява на погълнатите косми да преминават без проблем през храносмилателната система на котката, предотвратявайки това натрупване и запушвания в тялото. Тъй като малцът за котки има слабително действие, той може да помогне за елиминирането на погълнатите косми през изпражненията, в случай на лек запек.

Силно препоръчително е да давате такава паста на котките с дълъг косъм, те са най-честите жертви на този проблем. Ако котката ви е късокосмета порода можете да се възползвате от сухите и меките храни против космени котки.

Запомнете, че котешкият малц никога няма да замени необходимото четкане, което котката ви трябва да получи, за да премахне слабата козина или мръсотията, които може да са полепнали по козината й. Може да се възползвате от новите видове тримери за козина, който ще премахнат голяма част от мървите косми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние използваме основни сесийни "бисквитки", които осигуряват функционалността на сайта плюс "бисквитки" от Google, които ни помагат да анализираме трафика с цел да подобрим потребителското преживяване и да предложим подходящо рекламно съдържание.