Изберете страница

Малцова паста за котки – Beaphar Duo-Active Malt Paste, 100 гр

15.00 лв.

Beaphar Duo Malt Paste Anti-Hairball - Дуо актив малцова паста за котки против космени топки

Малцовата паста е средство против образуване на топки косми в стомаха или червата на котки.

Доставки в цялата страна

Описание

Днес дуо актив малцова паста за котки Beaphar е най-известната и предпочитана. Можете да намерите хиляди положителни мнения за малцовите пасти в Интернет без особено усилие. Но какво представлява малцовото лакомство за котки и за какво се използва?

Нашите мъркащи котки са склонни към образуване на топки козина в стомаха, заради непрекъснатите почистващи ритуали. Котката почиства козината си с език, което създава този проблем. Но скъпи стопани не го умаловажавайте, защото космите могат да се натрупват в стомаха или хранопровода.

За какво се използва малцовата паста Beaphar Duo Malt Paste Anti-Hairball за котки?

Малца в пастата за котки позволява на погълнатите косми да преминават без проблем през храносмилателната система на котката, предотвратявайки това натрупване в тялото. Тъй като малцът за котки има слабително действие, той може да помогне за елиминирането на погълнатите косми през изпражненията, в случай на лек запек.

Стандартните малцови пасти за котки действат основно за предотвратяване на образуването на топки косми в стомаха на котката, също при по нататъшното изхвърляне на космите обаче могат да се появят чревни проблеми.

Как действат малцовите пасти за котки?

Котешкият малц е много мазен, пастообразен продукт с цвят, подобен на мед. Beaphar Duo Malt paste anti-hairball представлява лакомство за котки и има 2 функции, както следва: първа – предотвратява образуването на топки косми и ги прави по-хлъзгави, след което фаза втора осигурява лесното им преминаване през червата и предотвратява чревните проблеми.

Фаза 1: тази част от малцова паста – Duo Malt Pasta съдържа допълнително количество малц, за да се предотврати формиране на топки косми в стомаха на котката и самите косми да се покрият с хлъзгав слой. Добавен е карамел да подпомогне действието на малца и за подобряване на вкуса му.

Фаза 2: тази част от дуо малцова паста за котета съдържа малц и BIO-MOS. BIO-MOS e естествен компонент на клетките на маята, който създава условия за развитие на здравословна флора в червата на котки. Здравословната чревна флора в отговор на това осигурява:

 • По-добро храносмилане;
 • Повишени съпротивителни сили;
 • Намаляване на негативното действие на вредните бактерии.

По този начин предотвратява чревните проблеми и стимулира естественото преминаване на погълнатите котешки косми. Резултатът е без чревни проблеми за здрави и щастливи котки.

Как да давате Beaphar малцова паста на вашите котки

За дългокосмести котки се дава по 6 см на ден от пастата върху храната или директно от тубата, а за късокосмести котки се дава по 4 см на ден от пастата върху храната или се дава директно от тубата. Винаги осигурявайте достъп до прясна вода.

Колко често се дава малцова паста на котки?

Честотата на даване от Malt Pasta Beaphar малцова паста за котки зависи от няколко фактора:

Възраст и здравословно състояние на котето:

 • Котенца: Препоръчително е да се дава малцова паста 2 пъти седмично на котенца от 3 до 12 седмична възраст, за да се улесни преминаването на погълнатата козина по време на интензивното им линеене.
 • Възрастни котки:
  • За профилактика на образуване на космени топчета: 1-2 см веднъж седмично от дуо малцовата паста за котки.
  • По време на сезонно линеене: 2-5 см 2-3 пъти седмично.

При запек: 5 см 2-3 пъти дневно, докато лакомството подейства слабително и симптомите се подобрят.

 • Стари котки: Може да се дава от малцовата паста по-често, по преценка на ветеринарен лекар, за да се подпомогне храносмилането.

Важно е да се спазва препоръчителната доза паста за котки, за да се избегнат евентуални странични ефекти като диария.

Ето някои допълнителни съвети:

 • Можете да давате малцовата паста директно от тубичката или да я смесите с храната на котката си.
 • Най-добре е да давате малцова паста след хранене.
 • Ако котката ви не харесва вкуса на малцова паста, можете да я затоплите леко, за да стане по-ароматна.
 • При продължителен запек или други храносмилателни проблеми, е важно да се консултирате с ветеринарен лекар.

 

Състав: олио и масла, мляко и млечни продукти, производни от растителен произход (малцов екстракт 12%), дрожди – Олигозахарид 1%, минерали.

Маслата и мазнините са важни за да поддържат енергията на котката ви. Моно Олигозахаридите са добавени за здравословни чревни бактерии, а калцият е важен за доброто развитие на зъбите и костите.

Аналитичен състав: суров протеин 12%, сурови фибри 0.1%, олио и мазнини 52%, пепел 3.3%, влага 3.7%, калций 0.4%, форфор 0.3%, натрий 0.3%, калий 0.5%.

Добавки: антиоксиданти и оцветители.

Произход: Нидерландия

.Малцова паста за котки, Beaphar най-добрата малцова за котки против космени топки

1 review for Малцова паста за котки - Beaphar Duo-Active Malt Paste, 100 гр

 1. Юлиян

  Най-добрата паста за справяне с проблема на котарака

Добавете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0
  0
  Вашата количка
  Вашата количка е празнаВърнете се към Магазина