Храна за кучета grain free – какво трябва да знаеш

Храната за кучета grain free или тази без зърно е популярна и предпочитана. Разбери какво представлява.

През последните години храните тип grain free или храните без зърно станаха изключително популярни и предпочитани от собствениците на кучета и котки. Но какво представлява тя? Какви са ползите от беззърнената срещу зърнената кучешка храна? Дали беззърнената храна за кучета е най-добрият избор за вашето куче?

Какво представлява храна за кучета без зърно?

Първо нека започнем с това какво се съдържа в зърнестата храна:

 • Пшеница
 • Царевица
 • Овес
 • Ечемик
 • Ръж
 • Соя

Благодаряние на всички тези зърнени култури на кучето се осигурава важния хранителен ресурс, включително витамини от група В, желязо, магнезий, селен, въглехидрати за енергия и фибри за подпомагане на храносмилането.

Какво съдържа храната grain free?

За да се компенсира липсата на зърно в  храните grain free се използват въглехидрати като: сладки картофи, кафяв ориз, леща, грах или киноа. Както вероятно сте чували, беззърнената кучешка храна има повече месо, това е така за да компенсира липсата на зърнени храни и да увеличи енергийната стойност.

Глутен
Трябва да имате в предвид, че “беззърнеста” не означава без глутен. Безглутеновите храни нямат зърнени храни, съдържащи глутен, като пшеница, ечемик и ръж, но могат да съдържат други зърна. От това следва, че трябва да е опоменато на опаковката, от задната страна, че по време на производството grain free храната не е има досег до зърно с глутен.

Често ветеринарния лекар може да пропоръча храна без зърно вместо зърнена кучешка храна, когато има подозрения за хранителни алергии. Това е така, за да се провери дали симптомите на дадената алергия ще отшумят. Имайте в предвид, че малко кучета имат алергии към зърнените храни в кучешките храни. По-голямата част от хранителните алергии са към източника на протеини (месо) в храната.

Марки, които предлагат храна без зърнени култури:

Видове храни:

 • Мокра храна
 • Консервирана храна
 • Суха храна

One thought on “Храна за кучета grain free – какво трябва да знаеш

 1. Rebecca Fay says:

  Разглеждах онлайн 4 часа и не намерих по интересна статия от вашата. Според мен, ако всички webmasters и блогъри правят добро съдържание като вашето, интернет ще е по-полузен от всякога.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние използваме основни сесийни "бисквитки", които осигуряват функционалността на сайта плюс "бисквитки" от Google, които ни помагат да анализираме трафика с цел да подобрим потребителското преживяване и да предложим подходящо рекламно съдържание.