Златните рибки не могат да живеят в малки аквариуми

vazhnoto za vashite zlatni ribki

Макар хората често отглеждат златните рибки в купички, малки аквариуми или в нефилтриран съд, тоест в малки аквариуми с обем по-малък от 4 литра, това изобщо не е провилно! Освен, че имат относително високи нужди от кислород, те растат до доста големи и генерират значително количество отпадъци, които могат да бъдат вредни, ако се се натрупват.

Дори, ако тези водни същества са доста издръжливи, за комфортен живот им е необходим аквариум с вместимост поне 20 литра. Факт е, че рибите произвеждат огромно количество отпадъци, за това се нуждаят от много мощна система за филтриране. И най-важното е, че златните рибки могат да растат до 25 см дължина и да живеят повече 20 години. Малко хора подозират това, тъй като тези крехки същества най-често умират бързо, преди дори да пораснат.

И всичко, това заради грешния аквариум!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние използваме основни сесийни "бисквитки", които осигуряват функционалността на сайта плюс "бисквитки" от Google, които ни помагат да анализираме трафика с цел да подобрим потребителското преживяване и да предложим подходящо рекламно съдържание.