Защо кучето е привързано към един човек повече от друг?

Статии, факти и снимки свдързани с домашните ни любимци.

”  Кучето е единственото нещо на земята, което те обича повече, отколкото ти обичаш себе си.” 

Кучетата са най-добрите приятели на човека. Те са символ на обич, лоялност и се използват за целите на сигурността. И все пак, наред с всичко, кучето обича конкретен човек повече от другите. Чудили ли сте се някога защо е така?

 

Ранна социализация:

Всеки път, когато куче дойде в семейството, то е приветствано топло, но с течение на времето количеството обич, любов и привързаност намалява до нула. Понякога завършва с най-лош резултат, който се среща най-вече под формата на небрежност, болно здраве на вашия домашен любимец и понякога да бъдете изоставяни. Както се казва: Парите могат да направят хубаво куче, но само любовта може да го накара да размахва опашка.

Ранната социализация означава времето от раждането до шест месеца живот на кучетата. През първите шест месеца от живота си, когато кучето е бебе, то е много възприемчиво и може да разбира нещата много бързо.  Този, който ще се грижи за кучето и ще прекарва максимално време с него, ще бъде много скъп за него. През това време всички събития, пред които е изправено то, ще имат влияние върху съзнанието му. По това време се опитайте да бъдете приятелски настроени и любящи към кучето си. Спаси го от всички лоши преживявания и грубо отношение.

Внимание и обич:

Моята философия е, че ако не си покрит с кучешки косми, животът ти е  празен   Пътят към нечие сърце е вниманието, обичта и времето, прекарано с него. Същият е случаят с животните, особено с кучето. Ако храните правилно кучето си, обичате го и се грижите за него, то ще бъде същото с вас. То ще ви обича завинаги и това ще подобри връзката между вас и вашето куче.

Положителни асоциации:

Положителните асоциации са най-важните от всички. През времето, когато обучавате кучето си или ако то е обучено от някого, уверете се, че неговото или дори вашето поведение към вашето куче трябва да бъде учтиво и приятелско. Не бъдете груби с вашия домашен любимец и не го удряйте за нещо лошо, извършено от него. Това ще има лошо въздействие върху вашето куче и то ще се уплаши или ще бъде отбранително спрямо всички хора. Така ще се изгради агресивно поведение у тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние използваме основни сесийни "бисквитки", които осигуряват функционалността на сайта плюс "бисквитки" от Google, които ни помагат да анализираме трафика с цел да подобрим потребителското преживяване и да предложим подходящо рекламно съдържание.