Изберете страница

Защо котката ви чака до вратата, когато се прибирате у дома

Написана от daneni

Публикувана на: 14.03.2021

Котките са добре известни с това, че са независими домашни любимци, но това не означава, че не проявяват обич или грижа към стопаните си. Всичко започва със земеделския бум в Централен Китай, когато хората започват да гледат на котките като на полезни животни, тъй като те са чудесни в контрола на щетите, нанесени от гризачи. Оттогава са минали много години и сега има много любители на котки и въпреки че тези домашни любимци се смятат за студени, те имат свои собствени начини да проявят обич.

  1. Котките могат да ви чуят. Не е чудно, че котката ви знае точно кога ви предстои да влезете в дома си, тъй като тя има отличен слух, може да открие широк диапазон от честоти и да чуе по-високи звуци от хората и повечето кучета. Така че, когато паркирате в гаража си или викате асансьора, те знаят, защото ви чуват. С течение на времето те свързват този специфичен звук с вашето пристигане и са готови да ви поздравят. И това ни отвежда до следващата причина, защо вашата котка е до вратата, когато се приберете.
  2. Котките могат да ви чуят. Не е чудно, че котката ви знае точно кога ви предстои да влезете в дома си, тъй като тя има отличен слух, може да открие широк диапазон от честоти и да чуе по-високи звуци от хората и повечето кучета. Така че, когато паркирате в гаража си или викате асансьора, те знаят, защото ви чуват. С течение на времето те свързват този специфичен звук с вашето пристигане и са готови да ви поздравят. И това ни отвежда до следващата причина, защо вашата котка е до вратата, когато се приберете.

Нека си представим, че се прибирате всеки ден около 19:00, домашният ви любимец го знае и очаква да пристигнете в този момент. Това работи не само за вашето пристигане, те могат да следват рутина в много различни аспекти, особено ако това включва времето им за вечеря.

3. Котките очакват нашата любов. Обикновено, когато се приберем, обръщаме внимание на домашните си любимци или им даваме лакомства, особено ако сме прекарали дълги часове далеч от тях. Напълно нормално е да им давате тази допълнителна порция любов и грижа, когато се приберете у дома, а те я очакват.

4. Котките искат храна. Освен че са супер развълнувани да прекарат известно време с вас, котките могат да имат нещо друго в ума си, например, храна. Цял ден са били добри и нямат търпение да бъдат наградени с нещо вкусно, което само вие можете да им дадете, следователно те чакат, така че не забравяйте за тях.

Може би също ще харесате и…

0
    0
    Вашата количка
    Вашата количка е празнаВърнете се към Магазина