Вашето куче е умно като двегодишно!


1.Кучетата имат усещане за време ,те знаят разликата между час и пет минути. Ако са обусловени от това, те могат да предскажат бъдещи събития, като например редовното време за разходка.

2.Вашето куче е умно като двегодишно! Някога се чудите защо децата на тази възраст изглежда имат специална връзка със семейното куче? Възможно е, защото говорят един и същ език, всъщност едно средностатистическо куче  може да бъде обучено толкова лесно, колкото и едно човешко бебе. Също така кучето е способно да запомни от 200 до 500 думи. Именно затова хората казват, че кучето говори определен език, например български, и ще му е трудно, ако попадне в друга среда, например рускоговоряща. Освен това кучетата могат да усвоят основите на математиката, например да се научат да броят или да подредят числа във възходящ или в низходящ ред.

3.Кучето ви може истински да ревнува, когато вижда, че проявявате обич към друго същество.

4.Отглеждането на куче и гледането в очите им отделя окситоцин (т.е. „хормонът на любовта“) не само за вас, но и за тях.

5.Вашето куче може да помирише чувствата ви. Всъщност обонянието на вашето куче е приблизително 100 000 пъти по-добро от вашето. Така че не трябва да е шокиращо, че всъщност те могат да ухаят на неща като страх. Когато човек е уплашен, той се изпотява и кучето лесно може да го разбере.Хората имат около 5 000 000 обонятелни рецептора в носа си, докато кучетата имат около 300 000 000. Не се надявайте да скриете нещо от тях.

6.Кучетата имат мокри носове, защото това спомага за усвояването на ухаещите химикали.

7.Кучетата могат да бъдат обучени да откриват рак и други заболявания при хората. Раковите клетки отделят различни метаболитни отпадни продукти от здравите клетки в човешкото тяло. Кучетата може дори да могат да издушат ракови клетки, просто чрез мирис на нечий дъх

8.Имате ли куче, което изпитва тревожност за раздяла? Опитайте да оставите малко облекло с него, което сте носили. Ароматът, който оставяте на дрехите си, може да помогне за облекчаване на безпокойството при раздялата на кучето ви.

9.Кучетата могат да се влюбват .Когато кучетата контактуват с хора или с други кучета в мозъка им се отделя окситоцин или хормон на любовта. Това е същия процес, който протича в мозъка на човек, когато той прегръща някого или се целува с някого.

10.Кучетата могат да страдат от сезонно афективно разстройство. Ако кучето ви страда от сезонна депресия, поиграйте си с него или го изведете на разходка. Това определено ще му помогне и ще го зарадва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние използваме основни сесийни "бисквитки", които осигуряват функционалността на сайта плюс "бисквитки" от Google, които ни помагат да анализираме трафика с цел да подобрим потребителското преживяване и да предложим подходящо рекламно съдържание.