5 неща, които не сте знаели за немските овчарски кучета

nemskite-ovcharski-kucheta

Герой, звезда и пионер

Немското овчарско куче (GSD) постоянно се класира като една от най-популярните породи кучета

Семейно любимо и находчиво работещо куче (търсене и спасяване, куче водач за незрящи, охранителни и военни), тази порода е уверена, лоялна и нетърпелива да угоди.  

Ако имате нужда от допълнителни доказателства, че тази порода е толкова почитана, колкото е, има дори „Фен Клуб Немска овчарка“ за немски овчарски кучета .

Ето пет неща, които може би не сте знаели за немските овчарски кучета.

GSD седи

1. Промяна на име

Немските овчарски кучета са една от малкото породи, която използва „куче“ в името си. Причината? Така че хората не биха объркали „немските овчари“, които се грижат за стадо овце с едноименна порода кучета, разработена през 1800-те.

До 1914 г. GSD става толкова популярен в САЩ, че се говори за отпадане на германската атрибуция и промяна на името на „овчарско куче“ или „овчарско куче“. 

2. Популярно военно куче

Немското овчарско куче е обучено да работи за германските военни в началото на 1900-те: носеше боеприпаси, охранява, действа като пратеник и провежда търсене и спасяване.

Героизмът на породата на бойното поле по време на Първата световна война впечатли американските войници, които върнаха някои от кучетата у дома, по това време популярността на породата започна да се покачва.

Едно такова куче, Филакс от Левано, служи повече от една година в съюзническите окопи. Той е отличен на изложението за кучета в Уестминстър през 1917 г. за спасяването на 54 ранени войници.

rin-tin-tin-radio2

3. Кинозвезди

Може би сте чували за Rin-Tin-Tin, но познавате ли Etzel von Oeringen, по-известен като „Strongheart“? Бившето немско полицейско куче беше една от най-ранните кучешки филмови звезди, участвайки в шест филма, включително „Белият зъб“ през 1925 г. Той дори има звезда на Холивудската алея на славата.

Strongheart проправи пътя за Rin-Tin-Tin, военното куче на GSD, което постигна международна слава, докато участва в 27 филма, и му се приписва спасението на затрудненото тогава студио Warner Bros.

Новините за смъртта на Рин-Тин-Тин през 1932 г. предизвикаха национален отговор: редовното предаване беше прекъснато от бюлетин. По-късно собственикът му урежда тялото на Рин-Тин-Тин да се върне във Франция, където е роден, за погребение в известното гробище на домашни любимци в Париж, Cimetière des Chiens et Autres Animaux Domestiquesian. Рин-Тин-Тин също има звезда на Холивудската алея на славата.

4. Пионери в помощ

През 1927 г. Дороти Харисън Юстис, треньор на кучета, живеещ в Швейцария, обучава немски овчарски кучета като кучета водачи на слепи. Първите получатели на тези кучета водачи на GSD са ветерани от Първата световна война, ослепени на бойното поле.

Денят на виждащите очи кучета се отбелязва всяка година на 29 януари.

GSD кученца

5. Общи здравни проблеми за немските овчарски кучета

Най-често срещаните здравни условия за породата немски овчарски кучета, базирани на националните претенции на притежателите на застраховки за домашни любимци, са по ред на разпространение:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние използваме основни сесийни "бисквитки", които осигуряват функционалността на сайта плюс "бисквитки" от Google, които ни помагат да анализираме трафика с цел да подобрим потребителското преживяване и да предложим подходящо рекламно съдържание.