Изберете страница

Малкото кученце е в къщи

Обучението на кучето ти е важно разбери как да го направиш ефективно | Зоомагазин "Daneni"

Написана от daneni

Публикувана на: 09.05.2021

Поздравления за вашето кученце!

 

Горещо Ви препоръчваме да прочетете колкото се може повече информация за отглеждането на малки кученца, преди да го доведете в къщи! Тук ще ви предоставим информация, но все пак не можем да обхванем всичко в една статия. Съветваме ви да проучите в интернет за особеностите на породата, към която сте се насочили. Информираните собственици са по-добри собственици. Преди да вземете кученцето си е най-добре да се подготвите. Опитайте се да си набавите повече неща, но ако нямате възможност, следните неща ще са ви от най-голяма необходимост:

Изображение на малко щастливо кученце

Пълен списък за малкото кученце

Малка или средна по размер клетка, заграждение или само преграда: Заради безопасността на кученцето, когато не е под ваш надзор, то трябва да бъде ограничено само до една безопасна зона. Това ще ви помогне и с обучението за хигиенните навици, те не обичат да се изхождат там, където спят и се хранят.

Легло: Добра идея е закупуването на легло.

Купички: Купички за храна и за вода.

Храна за кучета: Подсигурете се с храна, с която кученцето ви се храни в момента. Ако решите да промените марката храна, Ви съветваме да не го правите в периода на адаптация на новия Ви домашен любимец. Използвайте храната, с която е хранено до момента и постепенно направете промяната чрез смесване на двете марки.

Лакомства за обучение: Страхотни са за приучаване към хигиенни навици. Не го хранете с тях, все пак целта ни не е това, а и не искаме да му навлечем стомашно неразположение.

Нашийник или нагръдник: Предпочитаме регулируемите затварящите се чрез щракане нашийници пред тези с катарама. Най-удобни от нагръдниците са тези, специално за малки кученца – подплатени. Проверявайте дали има два пръста разстояние между нашийника и врата на кученцето.

Повод: Около 1-2 метра.

Адресник: Много е важно да си купите адресник с информация за връзка с вас, в случай че кученцето ви се изгуби.

Четки: Четка с мек косъм за тялото, иглена четка за козината, метален гребен за заплитания/ възелчета. Винаги започвайте с меката четка.

Ножичка за нокти: В началото ще трябва поне веднъж месечно да подрязвате ноктите на кученцето, за да го свикнете от малко с тази процедура. Съобразете ножичката спрямо породата куче, която сте си избрали.

Шампоан: Използвайте само шампоан специално за малки кученца.

Четка и паста за зъби: Четка за пръста ви или малка четка, специално за кучета и паста за зъби, също специално за кучета. (Вкусът им е приятен!) Денталната хигиена е много важна, затова нека кученцето ви свиква от малко с миенето на зъбките!

Играчки!!!: Малките кученца имат нужда от различни безопасни играчки, с които да играят и които да дъвчат, по време на никненето на млечните зъбки е много важно. Меки пискливи латексови играчки, въжени играчки, гумени кокали, плюшени животинки, играчки, които пищят или звънят също са добър вариант. Играта с кученцето ще ви помогне да се опознаете взаимно. Всяко куче има различни предпочитания относно любима играчка, така че му осигурете разнообразие докато разберете какво ще му хареса.

Лосион за почистване на очи: Някои породи кучета (като Чихуахуа, Кавалер кинг чарлз шпаньол и др.) имат проблеми със сълзенето на очите и оцветяване под тях. Това най-често се проявява докато кученцата са малки. Тези петна са неприятни и може да започнат да миришат, ако не се почистват. Почистването на мястото под очите отнема много малко време. Подсигурете си специален лосион за почистване на очи.

Лосион за почистване на уши: Някои породи (като Кавалер кинг чарлз шпаньол, кокер шпаньол и др.) са известни с красивите си, дълги уши, и точно заради тези уши са податливи на ушни инфекции. До ухото не стига въздух и го изсушава. За да се избегнат инфекции, Вие трябва да се намесите и да почиствате ушите. Купете разтвор за почистване на уши и използвайте памучен тампон, натопен в разтвора, за да избършете ушите. Трябва да обръщате внимание и дали ушите на кучето са сухи след баня или плуване. Здравите уши трябва да са розови, без мирис. Както и с грууминга, започнете това от ранна възраст.

Може би също ще харесате и…

Пазете косматите си приятели в безопасност: Защитете домашните любимци от бълхи и кърлежи

Пазете косматите си приятели в безопасност: Защитете домашните любимци от бълхи и кърлежи

Научете как да предпазите вашия домашен любимец от бълхи и кърлежи с ефективни методи за превенция и лечение. Открийте най-добрите противопаразитни продукти, включително каишки, пипети и спрейове.

Подходящата храна за кастрирани кучета и котки

Подходящата храна за кастрирани кучета и котки

Научете всичко за кастрацията на кучета и котки, каква храна е най-подходяща за кастрирани животни и какви са ползите от нейното приемане. Развенчаваме митове за кастрацията и ви даваме ценни съвети за хранене на вашия домашен любимец.

0
    0
    Вашата количка
    Вашата количка е празнаВърнете се към Магазина