Котката ти е специална порода

Седем от най-популярните породи котки.

Котката ти не е просто котка, защото има десетки породи и всяка от тях има своите особености. Днес ще ви представим 7 основни породи котки, които трябва да знаеш на първо време. Разгледай всички подороди котки с техните особености – порода, продължителност на живот, темперамент и дали биха могли да предизвикат алергии.

Порода Как изглаждат? Ср. прод. на живот Специфики Заболявания
Бенгалска Всички бенгалци имат петна, а много от тях изглеждат забележително като малък див леопард. Кръстоска между домашна котка с дива азиатска леопардова котка. Бенгалските котенца обикновено се раждат с доста груба, камуфлажна козина, която постепенно се променя. 12-16 години
Петърбалд – Сфинкс 12-15 години Нуждае се от често къпене и почистване на кожата. Хипертрофична кардиомиопатия
Шотландска гънка С уникално сгънатите си уши, кръгло лице и широки очи, описана като бухар или плюшено мече. Може да бъде дългокосместиа и късокосместа. 11-14 години Те са тихи, любящи и подходящи любимци за малки деца около 6 годинки.💗 Остеохондродисплазия
Персийка Главата на персиеца е широка в черепа, кръгла и необичайно голяма за размера на тялото му, докато ушите му са особено малки. Лицето на персиеца плоско, с обърнат нагоре нос и изключително къса муцунка, която е едва забележима. 14-15 години Козината на персиеца изисква ежедневно оформяне и четкане, за да се предотвратят космените топки. За съжаление е известно, че има безброй заболявания и състояния.
Корат – Малет 10-15 години Те са склонни да станат мрачни и депресирани, ако са оставени сами. Нуждаят се от постоянно внимание и тишина. Няма толкова известни заболявания и състояния, колкото другите котки.
Бирма Гладкокосместа котка, която произхожда от древните котки на Азия. Силна и тежка структура. 15-16 години Описват ги като кучешки и слънчеви по темперамент, защото по природа са дружелюбни, мили и нежни. За съжаление е известно, че има безброй заболявания и състояния.
Май кун Известни с големия си размер, като женските са средно до 16 килограма, а мъжките до 18, като някои накланят везните на 20 плюс килограма. С дълга, рошава козина, гъста дълга опашка и големи уши с космати кичури като “върховете на рисовете”. 12-15 години Здрава, не склонна към заболявания. Възможни заболявания – Хипертрофична кардиомиопатия, тезобедрена дисплазия, мускулна атрофия

Разгледайте серията консервирана храна за котка Wellfed. Изчистените и натурални съставки са най-подходящи за котки с проблеми със стомаха, космените топки или уринарния тракт. Подходяща за котки след операция или за такива на специална диета.

Как да избера правилната порода?

Когато избирате котката си, като цяло домашния си любимец, трябва внимателно да обмислите избора си. Новият Ви домашен любимец може да означава да получите спътник в живота или да превърнете дома си в бойно поле. Ето 10 фактора, които трябва да имате предвид при избора на перфектния котешки спътник:

Размер и ниво на активност
– Някои котки са по-големи от други, докато някои може да изискват по-активно време за игра от други.
Темперамент
– Както описахме по нагоре в статията всяка котка има различен темперамент. Някой харесват тишината и са по раздразними, други могат да прекарат часове в игра с вас.
Рискове за здравето:
– Различните породи котки са предразположени към различни видове здравословни проблеми, така че не забравяйте да проучите дали има някаква специфична за породата информация, която трябва да знаете. Имайте в предвид, че при някой породи болестите могат да се проявят след кастрация, стресиращо събитие или друго.
Продължителност на живота

Ако котката ти страда от чувствителен стомах, нуждае се от следоперативна диета или има проблеми с космените топки разгледайте серията от консервирана храна Wellfed.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние използваме основни сесийни "бисквитки", които осигуряват функционалността на сайта плюс "бисквитки" от Google, които ни помагат да анализираме трафика с цел да подобрим потребителското преживяване и да предложим подходящо рекламно съдържание.