Изберете страница

Калциево блокче за зайци – Tatrapet 1 бр

3.39 лв.

Поддържайте здрава нервна и храносмлателна система, зъби и кости с калциево блокче за зайци Tatrapet.

Описание

Калциево блокче за зайци Tatrapet е лакомство, което осигурява допълнителен калций, но то не e необходимо или препоръчително. То поддържа здравите зъби и кости, играе роля в мускулната контракция, нервната сигнализация и съсирването на кръвта.  Дава възможност на всяко зайче да си набавя важните микроелементи и минерали, които намира в естествената си среда.

Това осигурява правилно му развитие и добро здраве. Едно от задължителните неща за малките зайчета е именно това, защото се нуждаят от повече калций, отколкото възрастните, тъй като техните тела и кости все още растат.

Препоръчителната дневна доза калций за възрастен заек е 200 мг на 1 кг телесно тегло1. Това означава, че заек с тегло 2,5 кг има нужда от 500 мг калций всеки ден.

Произход: Словакия.

За какво погама калциево блокче?

  • Подпомага естественото острене на зъбите
  • Подпомага работата на храносмилателната система
  • За бляскава козина
  • Задоволява естествената нужда от калций

Запомнете обаче, че не трябва да прекалявате с калция. Зайците имат специален начин за обработка на калций и абсорбират повече, отколкото им е необходимо. Ако вашият заек има проблеми с мочоизточването, вероятно е приемал повече от препоръчителната дневна доза калций.

Тогава ви съветваме да започнете да го храните с пелети с високо съдържание на фибри, ниско съдържание на калций и прясно сено. Целта на диетата не е да елиминира калция напълно. Той е от решаващо значение за безброй телесни функции.

Задължително осигурете денонощен достъп до вода на любимеца си. Насърчаването на вашия заек да пие повече вода ще помогне за разреждане на урината му. Нуждае се средно от 250 до 350 мл вода на ден.

Ако искате да разберете повече за правилната диета за заека ви прочетете в блога ни. Там ще откриете: защо да даваме люцерна и сено, как да разпределим храната, от какво се нуждае зайчето ми?

Отзиви

Бъдете първият написал отзив за “Калциево блокче за зайци – Tatrapet 1 бр”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0
    0
    Вашата количка
    Вашата количка е празнаВърнете се към Магазина