Какво не знаем за зайците

Zaek

Зайците могат да движат ушите си независимо във всички посоки. Заекът може да възприема 360 градуса от заобикалящата го среда, без да се налага да върти глава.

  • Най-старият заек е бил на 18 години: „Flopsy“ първоначално е бил див заек. Под грижите на собственика си той навърши 18 години и 10 месеца и влезе в Книгата на рекордите на Гинес като най-старият заек.
  • Зайците не могат да повръщат: Гладката мускулатура на хранопровода позволява движение само в една посока. Знанието за това е много важно, защото това показва необходимостта от балансирана диета.
  • Зайците могат да бъдат домашни обучения: Можете да го направите с няколко прости трика. Тъй като зайците обичат да използват няколко ъгъла за своя бизнес, собствениците им трябва да създадат няколко тоалетни съответно.

Зайците могат да скачат високо: През юни 1997 г. “Mömrelund’s Tösen” от Дания направи скок с височина 99,5 см и по този начин скок в Книгата на рекордите на Гинес.

  • Зайците могат да умрат от страх: В дивата природа зайците принадлежат към плячкосаните животни. Това е обяснението на ужасната им същност. Силни шумове, внезапни бурни движения могат да предизвикат екстремен страх у животното и да доведат до фатален инфаркт.
  • Заешките зъби растат постоянно: това са резците и кътниците, които растат отново за цял живот; резците растат до 1,5-1,8 мм на седмица. Изтъркването на зъбите става чрез достатъчен брой мелещи движения по време на смилането на храната. Подходящите фуражи като трева и сено гарантират достатъчно мелене.

Зайците могат да се размножават на възраст между 4-6 месеца. При по-големите породи половата зрялост започва едва по-късно. Следователно собствениците, които биха искали да избягват потомство, трябва да оставят зайците му да бъдат кастрирани навреме.

Зайците са силно социални другари: Те се почистват, ядат заедно и обичат да лежат един до друг.

Зайци

Ние използваме основни сесийни "бисквитки", които осигуряват функционалността на сайта плюс "бисквитки" от Google, които ни помагат да анализираме трафика с цел да подобрим потребителското преживяване и да предложим подходящо рекламно съдържание.