Изберете страница

Биоразградими пликчета за кучешки изпражнения – M-Pets POO – Царевица

6.99 лв.

Биоразградими и компостируеми пликчета POO се произвеждат се изцяло от растителни материали.

Описание

Биоразградими POO торбички M-Pets за отпадъци за кучета, са направени от 100% напълно компостируема смес от био-царевично нишесте. Не съдържат нефт или други вредни вещества. Те са устойчиви на течове, екологични и на растителна основа.

Имат опция бамбуков дозатор, който е направен от естествена растителна основа. Според Treehugger компостируемите торбички за кучешки изпражнения трябва да имат етикет ASTM D6400, за да покажат, че отговарят на стандартите на САЩ за компостиране.

Къде можем да изхвърляме биоразградимите торбички?

  • Кош за компостиране само за кучешки отпадъци, който може да разгради торбите и изпражненията безопасно и хигиенично.
  • Пуснете го в тоалетната, но се уверете, че няма да запуши тръбите или септичната яма.
  • Заровете го в задния си двор, но избягвайте места, където отглеждате растения или където играят деца.

Съдържание: 4 ролки по 15 торбички.
Размери: 22 х 32 см.

Произход: Белгия.

Каква е разликата между обикновенните и биоразградимите торбички за отпадъци?

Производството на традиционни пластмасови торбички разчита на изкопаеми горива, допринасяйки за емисиите на парникови газове и изменението на климата. Торбичките POO са произведени с помощта на възобновяеми ресурси – царевично нишесте, намалявайки въглеродния отпечатък.

Молим да изберете да опазите околната среда. Според различни източници, на обикновената пластмасова торбичка за боклук й отнема от 10 до 1000 години да се разгради. Това зависи от типа на пластмасата, условията на околната среда и начина на разлагане.

Пластмасовите торбички не се разлагат напълно, а се разпадат на малки частици, които замърсяват почвата и водата. Затова използвайте по екологични алтернави.

Биоразградимите торбички от царевица са една от най-екологичните опции за носене и съхранение. Всички подобни пликчета направени от такива материали започват да се разграждат от година и половина до 3 години. Пликчетата POO могат да се разложат напълно за около година.

Ако обаче биоразградимите торбички се изхвърлят на сметище, те могат да отнемат до 100 години да се разложат, защото нямат достатъчно кислород и влага. Затова е важно да избираме правилния начин на изхвърляне.

В обобщение, използването на такива торбички може да бъде стъпка към намаляване на въздействието върху околната среда на пластмасите за еднократна употреба.

Разгледайте останалите ни хигиенни разградими продукти. Нека опазим планетата заедно.

ОТЗИВИ

test

Моля напишете първият отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Изпращане

0
    0
    Вашата количка
    Вашата количка е празнаВърнете се към Магазина